keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Haastattelussa sivuston treenaaja

Hellou! Nyt on taas niin monta sisukasta ihmistä liittynyt treenaajien kerhoon (yesss!! you go girls AND boys!!) ja lähetetty kysymyksiä, että ajattelin haastatella kahta henkilöä joiden tiedän aloittaneen treenit tammikuussa heti sivuston ilmestymisen jälkeen. Itse asiassa toinen heistä tekikin omaan blogiinsa postauksen aiheesta juuri ennen kuin ehdin kysyä, joten käykääpäs vilkaisemassa Katin blogia.


Tässäpä Annen haastattelu:



1. Miksi aloit tehdä näitä treenejä? Mikä on tavoitteesi treenaamisessa?
Nämä lyhyet kotona tehtävät treenit sopii mulle todella hyvin, sillä kuntosalille ei tuu lähdettyä ajanpuutteen ja rahan takia. Enkä voi (niin usein) keksiä tekosyitä ettei ehdi treenata, kyllä aina 15 minuuttia ehtii käyttää treenaamiseen. Kalliita välineitä ei tarvii ostaa, voi käyttää mielikuvitusta ja kyhätä ite.
Mulla on aina ollut mielessä tietty ihannepaino ja kuvittelin, että kun sen saavutan niin olisin ’kunnossa’. Hauskaa onkin huomata, että oon jo saavuttanut tän ns. ihannepainon ja se onkin nyt ihan merkityksetön koska peilikuva näyttää ihan muuta... Eli tavoitteena onkin nyt kiinteytyä varsinaisen laihduttamisen sijaan.

2. Miltä treenien aloittaminen tuntui (esim. lihaskipujen suhteen)?
Huomasin, että oonkin aika rapakunnossa... :D Muutamien ensimmäisten treenien jälkeen olin aivan jumissa, mutta tyytyväinen kun tiesi, että olin siis pistäny kroppani hommiin. Esim. yhdestä treenistä pohkeet meni totaalisesti jumiin, en pystynyt edes kävelemään kunnolla muutamaan päivään. Pitkään ratsastaneena olen kuvitellut, että ainakin pohkeet on hyvässä kunnossa eikä helposti jumiudu...

3. Mitkä asiat ovat olleet vaikeita treenaamisessa? (esim. treenien kova tahti, itse liikkeet, treenien mahduttaminen viikkoon…)
En ole kauhean hyvä monimutkaisissa ja koordinaatiokykyä vaativissa liikkeissä, niitä pitää harjoitella ennen treeniä. Kolmivuorotyö tuo jonkin verran haasteita treenien mahduttamiseen viikkoon, mutta en oo ottanu siitä stressiä. Jos en jollain viikolla ehdi treenata ku kerran-pari ni ok.

4. Mainitse yksi ”inhokki”liike ja suosikkiliike
Ehdoton inhokki on nykyään burpee. :D Tykkään muuten erinäisistä hyppelyistä, esim. pike jumpit ja ninjahypyt on hauskoja.

5. Milloin aloit huomata muutoksia kunnossa tai kropassa? Mitä muutoksia nämä olivat?
Alle kuukaudessa alkoi näkymään lihaksia käsissä. Dekoltee alueelta lähti myös rasvakerrosta, mikä hieman ”harmitti” näin päärynävartaloisena, sillä yläkroppa on muutenkin hoikka. Parin kuukauden jälkeen on alkanut vatsalihaksetkin jo hahmottumaan ja jenkkakahvat kutistuneet. Lantioltakin on ilmeisesti jotain lähtenyt tai sitten parit housut on venyneet... ;) Peilistä katsottuna en kyllä huomaa alakropassa juurikaan muutoksia. Tosin tähän takalistoon on niin turtunut, että tarvitsee nähdä aika dramaattisia muutoksia ennen kuin tajuaa muutokset. ;)

6. Miten usein olet tehnyt treenejä? Harrastatko jotakin muuta näiden treenien lisäksi?
Aika vaihtelevasti 2-4 treeniä viikossa. Keskimäärin ehkä kolme treeniä viikossa. Nyt kesällä oon myös tehnyt ulkona juoksutreenejä crossfit-harjoituksilla. Muuta aktiivitoimintaa on mm. pihahommat, ulkoilu koirien kanssa ja ratsastus.

7. Miten saat motivoitua itsesi tekemään sen treenimäärän mitä olet suunnitellut?
Treenit on ”pakko” tehä työvuorojen salliessa ja jos en tee, niin omatunto soimaa... ;) Peili on kyllä se ykkös motivoija nykyään: mitä enemmän tuloksia näkyy, sitä enemmän on motivaatiota jatkaa. Kaverin kanssa treenaaminen auttaa myös erittäin paljon! Oon mestari huijaamaan itteäni ja lepsumaan treeneissä&ruokavaliossa, joten vertaistuki auttaa pysymään paremmin ruodussa.

8. Miten kauan siitä nyt on kun aloitit nämä treenit? Miltä treenaaminen tuntuu tällä hetkellä?
Aloitin tekemään treenejä vaihtelevissa määrin jo tammikuussa, mutta vasta maaliskuun lopulla sain sellasen kunnon kipinän treenaamiseen ja ’oikeanlaisen’ ruokavalion noudattamiseen. Treenaaminen on nykyään kivaa ja tykkään tehä näitä treenejä. Treenit on edelleen tottakai rankkoja ja välillä tuntuu, että oon ihan yhtä rapakunnossa ku alussakin..mutta ku on ihan jumissa treenistä, niin tietääpähän tehneensä! Tulee hyvä fiilis. :)

9. Mitä sanoisit vinkiksi henkilölle, joka on juuri päättänyt aloittaa näiden treenien tekemisen?
Kannattaa vaan yrittää tehä treenejä vaikka oliski lihakset jumissa, tässä tarvii olla ehkä vähän masokisti. ;) Ja jos joskus esim. jokin liike tuntuu ylivoimaselta tai ei ehdi opetella sitä, niin ite oon välillä soveltanu tilalle jotain muuta minkä osaan jo. Kun tekee ’edes jotain’, niin siitäki saa semmosen voittajafiiliksen.  Ruokavaliota kannattaa myös miettiä, tuloksia alkaa näkymään nopeemmin, jos ei syö ihan miten sun sattuu. Mutta kannattaa antaa itelle myös lupa herkutella kohtuudella, ei se treenien hyöty siitä nollaudu... ;)

10. Vapaa sana!
Kiitokset Anulle hyvästä blogista! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti